© Tüm Hakları Saklıdır.

Profesyonel Köpek Eğitimi , İstanbul Köpek Oteli

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Eğitimi
  4. »
  5. Köpek Koruma Eğitimi

Köpek Koruma Eğitimi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
900 0

Her köpek ilk doğduğu günden itibaren koruma eğilimine sahiptir. Köpeklerin karakterine koruma içgüdüsü zaten ilk doğdukları andan itibaren bulunmaktadır. Bir köpek ister eğitim alsın ister almasın sahip oldukları her şeyi korumaktadır. Örneğin bir köpeğin ağzından kemiği alamazsınız ya da bir köpeğin sahiplendiği bir minderi ya da oyuncağı almanız mümkün değildir. Bir şekilde köpeğinizin sahiplendiği ve ona ait olan bir nesneyi elinden aldığınızda geri almak için sizin peşinizi bırakmayacaktır. Köpekler her şeyi çok çabuk benimserler. Bunu sahiplenme ve benimseme olayını sadece cansız nesneler için yaptıklarını söylesek hata etmiş oluruz. Köpekler sahiplerini, yaşadıkları aile içerisindeki bireylerini ve evlerini de benimserler ve korumak için her şeyi yapabilirler. Tüm köpeklerde bu sahiplenme ve koruma içgüdüsü bulunmakla birlikte derecesi her köpek türüne göre farklılık gösterebilmektedir.

Köpeklerin koruma görevini ikiye ayırmak mümkündür. Özellikle küçük ırklar koruma görevini uyarma amaçlı yapmaktadır. Süs köpekleri gibi küçük türler evde bir ses, ışık ya da tanımadıkları bir yancı gördüklerinde havlayarak sahiplerini ya da aile bireylerini uyarmaya çalışırlar. Büyük ırklar ise koruma görevini saldırarak yaparlar. Bir ses duyduğunda ya da bir ışık gördüğünde sesin ya da ışığın kaynağınız arar ve bulurlar. Evde ya da bahçede tanımadığı, kokusunu bilmediği birini görürlerse bu kimseyi evden ya da bahçeden uzaklaştırmak için saldırıya geçerler.

Köpek Koruma Eğitimi

Evinize ya da evinizin bahçesine koruma amaçlı bir köpek almak istiyorsanız almadan önce bunu iyi araştırmak gerekir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi her köpek koruma ve sahiplenme iç güdüsüne sahiptir ancak her tür bu konuda farklı derecelere sahiptir. Koruma ve sahiplenme iç güdüsü fazla olan köpekler bekçi köpekleri olarak sınıflandırılmıştır ve eğer koruma amaçlı bir köpek arıyorsanız bekçi köpeği türlerini araştırmanız gerekmektedir. Bekçi köpeği türlerini araştırıp bu türdeki köpeklerden ihtiyacınız olan özelliklere sahip olan türü seçmelisiniz. Örneğin evinize koruma amaçlı bir köpek alacaksanız seçeceğiniz tür koruma ve sahiplenme konusunda derecesinin iyi olması yanında sevecen ve insan ilişkileri iyi olan bir tür olmasına dikkat etmeniz daha mantıklı olacaktır. Fabrika gibi bir iş yerini korumak için bir köpek arıyorsanız da saldırganlığı daha yüksek olan ve insanları kokutacak büyüklükte bir ırk daha iyi bir tercih olabilir.

Bekçi köpekleri koruma ve sahiplenme iç güdüsünü kalıtsal yollarla atalarından almalarının yanında bekçilik eğitimini de ilk annelerinden almaktadır. Annesi tehlike sezdiği bir şeye havlamaya başladığında yavru köpek annesi ile birlikte havlamaya başlayarak bekçiliğin ilk kuralını öğrenmiş olur. Yine aynı şekilde annesi saldırması gereken bir durumda bir şeye saldırıyorsa yavru köpek de annesini taklit ederek peşinden gidecektir.

Köpek Koruma Eğitimi

Anneden alınan ilk bekçilik eğitiminin ardından iyi bir bekçi köpeği istiyorsak köpeğimize köpek koruma eğitimi de vermemiz gerekir. Köpek koruma eğitimi genel olarak 3 safhadan oluşmaktadır. İlk eğitim saldırganlık eğitimidir. Saldırganlık eğitimindeki amaç, köpeğin yabancılar ve kuşku duyduğu kişilerle dost olmaması gerektiğini, bu kişilere saldırması gerektiğini öğretmektir. Eğitimin ikinci safhası ise saldırganlığın denetim altına alınmasıdır. Bu eğitimdeki amaç ise köpeğin saldırma komutunu sahibinden almasını, tanımadığı bir kimseye saldırdığında ise sahibinin komutu ile saldırmayı bırakmasını öğretmektir. Eğitimin son safhası ise yabancıların köpekle dostluk kurma suretiyle köpeği ele geçirmesini engellemeye yönelik eğitimdir. Burada köpeğe yabancılar tarafından özellikle çok sevdiği yiyecekler verildiğinde bu yiyecekleri yememesi gerektiği öğretilir. Ya da eğer bir yabancı köpeğin sevdiği bir davranışıyla yaklaşıyorsa köpeğin bu davranışa kanmaması gerektiği öğretilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir