© Tüm Hakları Saklıdır.

Profesyonel Köpek Eğitimi , İstanbul Köpek Oteli

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Dövüşü
  4. »
  5. Schnauzer Köpek Eğitimi

Schnauzer Köpek Eğitimi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
898 0

Çok eski bir ırk olarak karşımıza çıkan Schnauzer, kelime anlamı olarak Almanca kısa sakal anlamına gelmektedir. Schnauzer cinsinin kökeninin Orta Çağ olduğu bilinmektedir ve pek çok heykellerde ve duvarlarda görüntüsüne rastlanmaktadır. Melez bir ırk olan Schnauzer cinsi köpekler, 1900’lü yılların başında profesyonel bir fare avcısı ve bekçi köpeği olarak oldukça popüler bir hale gelmiştir. Schnauzer cinsi köpekler Birinci Dünya Savaşı sırasında popüler polis ve mektupçu olarak hayatımızda hüküm sürerken, İkinci Dünya Savaşı sonrasında ise ev köpeği halini alarak hayatımıza yerleşmiştir.

Schnauzer cinsinin üç farklı türü bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinen ve orijinal tür olarak nitelendirilen standart Schnauzer cinsidir. 43-49 cm olan ve dişleri daha kısa, gri ve siyah renklerde olmak üzere bulunmaktadır. İri bir tür olan dev Schnauzer ise 63-71 cm olup koruma ve polis köpeği olarak yetiştirilmektedir. Genel olarak siyah renktedirler. Sonuncusu ise minyatür Schnauzer türüdür. En popüler türlerden olan minyatür Schnauzer cinsi, diğer küçük köpeklerin aksine oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Böcek avcılığı yapması için yetiştirilmiş olan minyatür Schnauzer köpekleri küçük olmalarına rağmen çok iyi bir koruma köpeği olarak hayatımızdadır. Gri, siyah-gümüş ve siyah olmak üzere üç ayrı renkte bulunan minyatür Schnauzer cinsinin uzunluğu ise 31-36 cm olarak bilinir. Schnauzer cinsi genel olarak sağlıklı ve uzun ömürlü köpeklerdir. Standart Schnauzer cinsi 13, minyatür Schnauzer cinsi 15 ve dev Schnauzer cinsi ise 12 yaşına kadar hayatını devam ettirebilir. Schnauzer cinsi köpekler çocuklarla, diğer köpeklerle ve hayvanlar ile iyi anlaşabilmektedir. Schnauzer cinsi insanlara karşı biraz daha temkinli davranmaktadır. Standart Schnauzer cinsine yeteri kadar ilgi gösterilmesi ve gereken egzersizlerin yaptırılması onun tavırlarını artı yönde etkileyecektir.

Minyatür Schnauzer kadar köpek dostu olmasalar da, onlardan daha az havladıkları bir gerçektir. Schnauzer cinsinin yüksek kulakları, uzun ve dikdörtgen şeklindeki kafası, küçük ve derin bakışlı gözleri sevimli dostumuzu daha da ilgi çekici hale getirmiştir. Schnauzer cinsinin karakter yapısını incelemek gerekir ise hevesli ve akıllı bir köpek olduğunu görmekteyiz. Eğlenceli ve cesur oluşu ise onu çok iyi bir arkadaş yapacaktır. Schnauzer cinsinin koruyucu, açıkgöz ve vefalı olması ise harika bir bekçi köpeği olmasını sağlamaktadır. Schnauzer köpek eğitimi aşamasında her zaman patronun kim olduğunu ona hissettirmeniz gerekecektir. Schnauzer köpek eğitimi sanılanın aksine çokta zor bir süreç değildir. Çünkü Schnauzer cinsi atik, canlı ve her daim gelişime açık bir köpektir. Oldukça meraklı ve zeki olan Schnauzer cinsi köpekler, bazı anlarda tıpkı bir insan gibi düşünebilmektedir. Schnauzer cinsinin çok hızlı öğrenme yeteneğine sahip olmasına rağmen aynı zamanda inatçı bir yönü de bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı eğitim aşamasında fazla ısrarcı olmamak gerekir. Standart Schnauzer türü sahiplerinin sesine hassastır. Aynı zamanda avlanma ve çobanlık gibi pek çok aktiviteyi öğrenmeye açık olan köpeklerdir. Düzenli ve sabırlı bir eğitime çok iyi cevap veren Schnauzer cinsi köpekler, diğer türlerin aksine birçok şeyi aynı anda yapmak isterler. Bu sebepten dolayı sevimli dostunuzun sıkılmaması için farklı aktiviteler ile ilgilenmesini sağlamanız gerekecektir. Eğer yeteri derece ilgi ve alaka görmez ise Schnauzer cinsi köpeğiniz çok zor bir köpeğe dönüşebilir.

Hayatınıza eşlik edecek olan Schnauzer cinsi köpeğinize sürekli ilgi ve sevgi ile yaklaşmayı başarırsanız, aynı şekilde karşılığını alarak size sadık bir dost olmasını sağlarsınız. Top ile oynama, ormanda koşu yapma ve yüzme gibi aktiviteler ile Schnauzer cinsi köpeğinizi mutlu etmeyi başarabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir