© Tüm Hakları Saklıdır.

Profesyonel Köpek Eğitimi , İstanbul Köpek Oteli

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Eğitimi
  4. »
  5. Köpeklerde Bodyguard Eğitimi Nedir

Köpeklerde Bodyguard Eğitimi Nedir

admin admin - - 6 dk okuma süresi
1048 0

Köpeklerde Bodyguard Eğitimi Nedir içeriğinde alan koruma, herhangi bir objeyi koruma, araç koruma, herhangi bir işyeri fabrika koruma, market koruma gibi benze bölgeleri koruma programları uygulanmaktadır. Bodyguard eğitimi 30 ile 40 gün arasına verilmektedir. Saldırı koruma ve bekçilik bu eğitimin içeriğini oluşturmaktadır. Bodyguard eğitiminde belirli komutlar bulunmaktadır. Bu komutlar tut, havla, bırak,k9 security gibi komutlardır. Saldırma eğitiminde ise ısırma, kolluk ile birlikte ısırma, kaçanı ısırma şeklinde komutlar ve öğretiler uygulanır.

Tüm türlerde bulunan hayvanlar özellikle köpeklerde kendine ait olan birtakım şeyleri koruma içgüdüsü bulunmaktadır. Köpeklerde benimseme ve ait olma duygusu çok fazladır. Köpekler kaldıkları evlerden tutunda aile içinde bulunan fertlere kadar herkese fazlaca düşkün ve hâkimdir. Bunları korumak için ciddi bir çaba sarf ederler. Belirli eğitim merkezlerinde uygulanan Bodyguard eğitimi köpeklerin içgüdüsel olarak bulundurdukları koruma görevini geliştirerek yönlendirilmesine katkıda bulunur. Bekçilik ve koruma köpekleri iki şekilde incelenir.

İlk olarak yalnızca uyarı amaçlı bunu sağlayan köpek cinsleri mevcuttur. Bu köpekler havlayarak ve ses çıkararak tehlike anında ev halkını uyandırarak tehlikeye dikkat çeker. Herhangi bir yabancıya ve bahçe kenarından geçen kişiye dakikalarca havlayabilirler. Çoğunlukla süs köpeklerinin bu yönleri güçlüdür. Terier türleri de daha atak ve saldırgandır bunlarda aynı şekilde aynı tepkileri verir. Bekçilik yapacak köpeğin türüne dikkat edilmelidir. Özellikle daha iri ver cesur olan köpekler bu eğitim ile seçilmektedir. Koruma köpeği eğitimi alacak köpeğinizin bu eğitime istekli atak ve cesur olması gerekmektedir. Saldırgan olması da çok önemli bir husustur. Bekçilik yapılmak istenen köpekler daha yavru halindeyken farklı ve yalnız bir alanda özel olarak yetiştirilir.

Köpeklerde Bodyguard Eğitimi Nedir?

Mümkün olduğunca tek tutulur ve kalabalıktan uzak tutulur eğitim boyunca. İnsanlar ile temas etmemesi çok önemlidir. Tüm bakımı ve beslenmesi yiyecek temini tek kişi tarafından karşılanmaktadır. Bekçi ya da koruma köpeği olacak köpek kendine aşırı güvenmeli ve tüm eğitimlerde de bu güvenini eğitmenler hissetmelidir. Saldırganlık eğitimi alacak olan köpek alan koruma hakkında bilgili ve bir önceki eğitim programını başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. Ayrıca eğitmenine bağlı ve itaatkâr eğitime karşı istek duymalıdır. Aksi takdirde saldırganlık eğitimi başarıyla tamamlanamayacaktır.

Bazı köpekler yapısal olarak çok sinirlidir. Saldırganlık eğitimine tabi tutulacak köpeklerin mutlaka ve mutlaka temel itaat eğitimini almış olması gerekmektedir. Örneğin dur değince durmalı otur değince oturmalı yat değince yatmalı gibi komutlara tam olarak hâkim olmalıdır. Bu tarz eğitim alan köpeklerin bulunduğu yere insanların girmesi son derecede sakıncalı ve tehlikelidir. Saldırganlık eğitimi almış köpeklerin bulunduğu yerlerde mutlaka bunu belirten tabelalar asılmalıdır. Aksi halde çok kötü sonuçlara maruz kalabilirsiniz. Saldırganlık eğitiminin iki büyük hedefi vardır. Bunlardan ilki köpeğin saldırma eğiliminin ve koruyuculuğunun üst düzeye çıkması planlanır. Ayrıca eğitim verilen köpeğin komut ile tehlikeye saldırması komutun bitmesi ile diğer komut ile de saldırıyı kesmesi hedeflenir.

Köpeklerde Bodyguard Eğitimi Nedir?

Köpeğin yabancılara yaklaşmaması ve dostluk kurmaması için bir dizi eğitimden geçirilir. Yabancıya yaklaşmadan yetiştirilen köpeklerde köpeğe yaklaşımda bulunduğunuz andan itibaren size bir saldırı gerçekleştirecektir. Koruma amaçlı yetiştirilen tüm köpekler dışarıdan gelecek kişilerin verdiği ve yedirdiği yiyeceklere karşı herhangi bir isteğe sahip değildir. Yemeğinin onu kandırmak isteyen yabancı kişiler tarafından verildiğini algılar ve asla yemez. Çünkü yıllarca yemeğini tek bir kişi tarafından yemesi onu dışarıya karşı hissizleştirmiştir. Özellikle koruma eğitimi almış köpekler başkaları tarafından verilen hiçbir yemeği yemez ve bu konuya saldırganlık ile cevap verirler. Köpeğin saldırganlığını idaresi eğitmeni tarafından ve sahibinin komutları ile mutlaka sona erecek şekilde olmalıdır. Koruma ve bekçilik eğitimi biraz zaman alan fakat sonucu olağanüstü olan bir alandır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir