© Tüm Hakları Saklıdır.

Köpek Eğitimi | Köpek Oteli Hakkında Bilgi Paylaşım Platformu

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Eğitimi
  4. »
  5. Poodle Toy Köpek Eğitimi

Poodle Toy Köpek Eğitimi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
2590 0

Poodle toy cinsi köpek kaniş olarak ta bilinmektedir. Küçük oyun oynamayı çok seven çok hareketli bir köpek cinsi olmasının yanında akıllı neşeli ve hassastır da.

Poodle Toy Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri

– Bu ırk Fransa’nın resmi köpek ırkı olarak bilinir.

– Sahiplerine çok düşkün olmasının yanı sıra çok sadık ve kıskançtırlar.

– Bazı türleri çok fazla kıskanç olduğu için herhangi bir zarar vermemesi açısından küçük çocuklarla yalnız bırakılmamaya dikkat edilmeli. Ancak bu her türü için geçerli bir durum değil tam tersine çocuklarla çok iyi anlaşan türlerinin sayısı çok daha fazladır.

Poodle Toy Köpek Eğitimi

– Evde yalnız başına kalabilmeye en uygun olan köpek cinsidir eve hiç bir zarar vermemesinin yanı sıra çok önemli bir durum olmadıkça havlamazlar.

– Ömürleri ortalama 15 yıldır.

– Aslında tüylü bir ırk ama yinede hiç tüy dökmezler bu özelliğiyle alerji sorunu yaşayan hayvan severlerin rahatlıkla beslediği ve en çok tercih ettiği bir köpek cinsidir.

Poodle Toy Cinsi Köpeklerin Yaşam Alanları

Ev yaşamını en çok seven köpek cinsi olarak tanınır. Bu nedenle küçük ve balkonsuz bir evde dahi rahatlıkla bakılabilir. Çünkü hem evi dağıtıp kirletmezler hem çok fazla havlamazlar hemde neredeyse hiç tüy dökmezler.Büyük bir evin bahçesinde terasında yada kendine ait oyun alanında yaşamaktansa evin içeresinde yaşamayı tercih ederler. Sokak yaşamına asla adapte olamayacakları ve hayatlarını sokakta devam ettiremeyecekleri için kesinlikle sokağa terk edilmemelidir yada bahçede bakılmamalıdır.

Poodle Toy Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılır

  • Poodle Toy ciddi bir bakıma ihtiyaç duyar.Tüyleri uzun olduğu ve kolay karıştığı için sık sık yıkanıp bol bol taranmalıdır.
  • Belirli aralıklarla sürekli traş edilmelidir.
  • Mide ile ilgili rahatsızlıklara yakalanma riski birçok ırka göre çok çok fazladır. Bu nedenle de beslenmesine çok dikkat edilmeli kaliteli kuru köpek maması ara sıra da yaş mama dışında farklı bir yiyecek yememesine özen gösterilmeli özellikle de ev yemekleri asla verilmemelidir.

Poodle Toy Cinsi Köpeklere Eğitim Nasıl Verilir

Çok akıllı zeki ve çabuk kavrayabilen bir köpek olmasından dolayı poodle toy köpek eğitimi çok kolaydır.Poodle Toy av köpeği olarak yetiştirilebilsede daha çok yarışma sirk ve gösteri köpeği olarak eğitilmektedir.

Poodle toy köpek eğitimi oynamayı ve hareketi çok sevdikleri için oldukça keyifli geçer. Uzun yürüyüşleri egzersizleri ve top oyunlarını çok sevdikleri için yat kalk hayır dur otur takip gibi temel komutları çok kısa sürede öğrenirler.

Poodle Toy Köpek Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

– Poodle toy çok hassas bir köpek olduğu için eğitimcinin ona çok sıcak bir şekilde yaklaşması gerekir. Yani poodle Toy eğiticinin kendisini çok sevdiğini aynı zamanda da çok otoriter bir yapıya sahip olduğunu hissetmeli.

– Diğer tüm cins ve ırklarda olduğu gibi poodle Toy da eğitim esnasında asla dövülmemeli şiddet görmemeli ve bağırılmamalıdır.Olumsuz bir hareket yaptığı zaman kesin bir tavırla köpeği hayır diyerek uyarmak onu dövmekten yada bağırmaktan çok daha sağlıklı bir tavır olmasının yanında çok daha etkili bir yöntemdir.

– Henüz yavruyken eğitilmeye başlanması verilen komutları çok daha kısa sürede öğrenebilmesi açısından faydalıdır.Çünkü ilk 6 ayda algılama ve kavrama yetenekleri en üst düzeydedir.

– Daha bebekken doğru ve düzenli bir yemek yeme alışkanlığı eğitimde kısa sürede başarı elde edilebilmesi açısından önemlidir.

– Hem poodle toy hemde diğer bütün köpekler çağrışım yoluyla öğrenirler. Bu nedenle de her başarısının ardından hemen bir ödül verilmelidir. Bu ödül sistemiyle verilen komutlara daha kısa sürede alışırlar.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir