© Tüm Hakları Saklıdır.

Köpek Eğitimi | Köpek Oteli Hakkında Bilgi Paylaşım Platformu

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Eğitimi
  4. »
  5. Şişli Köpek Eğitimi

Şişli Köpek Eğitimi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
584 0

Kalabalık ve gelişmiş bir şehir olması ile tanınan İstanbul’un her ilçesinin kendine has özellikleri vardır. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan ilçelerinden biri olan Şişli ilçesi gelişen yüzü ve kalabalık nüfusu ile dikkat çeken bir bölgedir. Şişli’de yaşayan herkesin istediği hizmeti alabileceği merkezi konumu ile Şişli’de oturan hayvan severlerin de yardımcısı oluyor. Sahiplendiği köpeği ile rahatça dolaşmak ve onun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek her hayvan severin istediği bir durumdur. Köpeklerin insanların yaşamları ile ahenkli bir şekilde yaşaması için bir takım alışkanlıkları da edinmiş olması gerekir. Bu alışkanlıklar köpeklere verilecek çeşitli eğitimler ile elde edilebilir. Bu nedenle Şişli’de yaşayan hayvan severlerin hizmetinde olan Şişli köpek eğitimi çiftlikleri onları istenilen farklı konularda eğitmektedir.

Şişli Köpek Eğitimi

Köpeklere Verilen Eğitimler ve Yararları

Köpekleri ile ilgili bir problemi olan, köpeklerinde sağlık sorunları dışında bir problem olduğunu düşünen ya da köpeklerinin söz dinlememesinden şikâyet eden hayvan dostlarının köpekleri için ayrı ayrı başlıklarda eğitimler veriliyor.

Tuvalet Alışkanlığı Eğitimi

Verilen eğitimlerin içinde en önemlisi olan tuvalet eğitimi, köpeklerin sahipleri ile birlikte ev ortamında yaşayabilmeleri için en gerekli koşuldur. Tuvalet ihtiyacı olduğunu sahibine belli etmesi gereken köpek, bu alışkanlığı iyi bir eğitim ile edinebilir. Etkili bir sonuç alınabilmesi için, mutlaka bu işe gönül vermiş uzman eğiticiler tarafından verilmelidir. Eğitimlerin sonunda evine dönen köpeğin, tuvalet ihtiyacını sahibine belli eden hareketlerde bulunduğu gözlemlenir.

Temel ve İleri İtaat Eğitimi

Hayvan severlerin köpekleri ile mutlu olmalarına rağmen bazı şikayetleri olabilir. Evcil hayvanlarının hiç söz dinlemiyor oluşu onlar için bazen problemlere sebep olabilir. Evdeyken veya dışarı gezintiye çıktığında sahibinin ikazlarına uymayan köpeklerin, itaat eğitimleri ile komutlara ve ikazlara uyması sağlanır. Farklı amaçlar için geliştirilmiş eğitimler çeşitli içeriklere sahiptir. Bırak, yat, kalk, gel, otur, git gibi komutların köpeklere öğretilmesi ancak profesyonel eğiticilerin yardımları ile mümkündür. Çeşitli vücut hareketleri ve sözcüklerle köpeklerin yapması istenen davranışlar öğretilebilir. Böylece, istenmeyen bir objenin ağıza alınması ‘bırak komutu’ ile, uzaklaşan bir köpeğin geri gelmesi ‘gel komutu’ ile sağlanabilir. Çeşitli ödül ve ceza yöntemleri ile verilen bu eğitimler etkili ve kalıcı sonuç için eğitim çiftliklerinde verilmelidir.

Tavır ve Davranış Bozuklukları Eğitimi

Çevresinde bulunan eşyaları kemirme, sürekli havlama ya da sahibine ve çevreye saldırgan tavırlar sergileme köpekleri için farklı ve olmaması gereken davranışlardır. Onların bu sorunlarının altında yatan sebebin doğru teşhis edilmesi ve soruna uygun eğitimler ile yok edilmesi gerekir. Hassas bir nokta olan bu durum doğru eğitimler ile uzmanların kontrolünde değiştirilmelidir.

Koruma Eğitimi

Köpeklerde doğuştan olan koruma duygusu eğer uygun bir eğitim ile geliştirilirse bir eşya, bir ev ya da bir insanı koruyan mükemmel bir dost haline gelir. Zaten var olan yüksek işitme ve koku alma duyusu, geceleri kaybetmediği görüş yeteneği koruma duygusu ve doğru eğitimle birleşince tam bir koruma görevi görecek olan köpekler özel ve genel güvenlik anlamında birçok alanda kullanılmaktadır. Kişilerin eğitim verdirerek evlerini korumasını sağlamasının yanında, güvenlik güçleri de tehlike anlarında köpeklerden yardım almaktadır. Ayrıca uyuşturucu, bomba gibi toplum sağlığını ve güvenliğini bozan tehlikelerin tespiti içinde özel olarak eğitilmiş köpekler kullanılmaktadır.

Şişli Köpek Eğitimi Merkezleri

Hayvanların gelişimi ve eğitimi için gönül vermiş uzmanların ve eğiticilerin hizmet verdiği Şişli köpek eğitimi merkezleri köpeklerde görülen davranış bozuklukları ve sorunları gidermede en uygun yerlerdendir. Bütçeyi zorlamayan ve kaliteli içeriği olan doğru eğitimler ile hayvan severlerin dostudur.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir