Adalar mevkiinde, evde ve yerinde köpek eğitimi hizmetleri sunulmaktadır. Yerli veya yabancı köpeklerin eğitimi konusunda yeterli eğitim vererek, köpeklerin her türlü hizmetlerde bulunmaları sağlanmaktadır. Bunun için adalar köpek eğitimi merkezinde, uzmanlar tarafından köpeklere nasıl bir eğitim verildiğini, yerinde görerek, bilgi edinmek mümkündür. Burada eğitimler ömür boyunca garanti kapsamında olup eğitim sonrası eğitim sertifikası verilir.
Köpek Eğitim Nedir Nasıl Uygulanır?
Yapılması istenen davranışların, klasik yollarla ödüllendirmek koşuluyla, köpeklere herhangi bir şekilde acı ve zarar vermeden, eğitilmesi olayına köpek eğitimi denilmektedir. Köpeklerin eğitimi klasik şartlanma yoluyla yapılır. Köpeğe bitişiklik kuralı uygulanarak, köpeğe istediği ödülü vermeden önce, pavlovun klasik yöntemi olan zil sesi yöntemi uygulanır. Örnek vermek gerekirse, köpeğin eğitiminin temel kuralı olan bitişiklik kuralının yerine getirilmesi için, köpeğe önce zil sesi duyurulur ve akabinde hemen sonra et ile ödüllendirilir.Bu olay adalar köpek eğitimi merkezinde sık sık tekrarlanır ve en son köpek zil sesi duyduğunda kendisine et verileceğini anlar ve ağzından salya akmaya başlar. Böylece köpeklere, bu yöntem uygulanarak istenilen eğitim verilmektedir.
Köpekler İçin Temel Eğitimi Nasıldır Hangi Komutlar Öğretilir?
Köpeklerin temel eğitimi, başlangıçta verilen ilk adım eğitimidir. Köpeklerin, İleri itaat ve diğer eğitimleri alabilmesi için, öncelikle itaat eğitimi alması şarttır. Köpeklerin temel eğitimine kayışlı, yani tasma eğitimi de denilebilir. Gün bazında en çok, temel itaatte tasma eğitimi uygulanır. Köpeğe tasma takılı halde olması, köpeğin dikkatini, tasmasının elinde olduğu, sahibinin üzerinde olması sağlanır. Köpekte herhangi bir olumsuz durum ( saldırganlık, öfke, korkaklık) yoksa ortalama olarak eğitim 1 ay gibi kısa zamanda tamamlanır.
Temel Eğitimde Köpeklere İtaat İçin Öğretilen Komutlar Nelerdir?
Genel olarak köpekler öğretilen komutlar; takip et, gel, bekle, otur, otur-bekle, yat, yat ve bekle, aferin ve hayır gibi komutlardır. Bu komutları maddeler halinde sıralayacak olursak.
Takip Yani Yürü:
Köpeğe tasma aracılığıyla, sol bacak hizasında kendi hızına ayak uydurmasını sağlayarak, yürümesi sağlanır. Sahip yürürse, köpek yürür; sahip durursa köpek durur. Kısacası sizin yaptığınız hareketin, köpek tarafından takibi sağlanarak, dikatin başka bir yöne kaymaması sağlanır.
Otur bekle:
Genellikle sık sık kullanılan komutlardandır. Siz hangi komutu verirseniz, ikinci komuta kadar köpek o pozisyonda kalmaya devam eder.
Aferin:
Köpek eğitimin en önemli komutlarındandır. Köpek doğru bir hareket sergilediğinde, aferin komutu kullanılırsa, köpek yaptığı hareketin doğru olduğunu kavrar ve o davranışı pekiştirir.
Hayır:
Köpeğin herhangi bir yerde yaptığı hataya karşılık verilen komuttur. Köpeğin istenmeyen davranışı engellemek için, köpeğe hayır komutu verilerek, köpeğin yanlış olan davranıştan vazgeçmesi sağlanır. Akabinde aferin komutuyla bu pekiştirilir. Bu konuda en önemli bir ayrıntı bulunmaktadır. Temel eğitimde, komutlar verilen köpeğin, itaat etmesi için mutlaka tasması takılı ve elinizde olması şarttır.
Adalar Köpek Eğitimi
İleri eğitim, temel eğitim başarıyla tamamlayan köpeğin, ikinci adım olarak, ileri itaat eğitimine tabi tutulmasıdır. İleri eğitmen köpeğe kayış, yani tasma takılmadan verilen eğitimdir. Köpek, eğitim sırasında herhangi olumsuz bir davranış sergilemezse, 1 ay gibi kısa zamanda eğitim tamamlanır. İleri itaat eğitimde kullanılan komutlar; yabancıya gitmemesi, yabancının verdiği yiyecekleri yememesi, uzağa fırlatılan bir cismi geri getirme, uzakta yat otur, uzun süre yat bekle, gibi ileri derecede verilen eğitim komutlarıdır. Ayrıca adalar köpek eğitimi merkezinde, özellikle yavru köpeklere tuvalet eğitimi verilerek, yavru köpeklerin nereye tuvaletlerini yapacağını bilmeleri sağlanır. Yavru köpek nereye tuvaletini yapacağını bilmediği için, evde beslenen yavru köpekler konusu da çok sıkıntılı bir durum oluşmaktadır.