Paylaş |
|
Tweet |
Her köpek sevgi ile eğitilmelidir. Köpek eğitiminde hem sahip hem de eğitmenin rolü büyüktür. Köpeklerin eğitimi ırklarına ve yaşlarına doğru orantılı bir şekilde yapılmalıdır. Genellikle köpek eğitiminde Alman ekolü önemliyken son yıllarda ise açlık ve rüşvet ile eğitilen köpeklere sanki mükemmel bir köpek eğitimi veriliyor gibi gösterilmektedir. Bu köpeklere verilen eğitime pozitif köpek eğitimi denilmektedir. Bu konuyla ilgili Köpek Eğitimi Maltepe ile görüşebilirsiniz. Yalnız bu köpeklere verilen eğitim genellikle yavru ve insan canlısı köpeklere verilmektedir.
Her köpeğin yaşına ve cinsine göre ayrı bir eğitim verilmelidir. Koruma, bekçi, ordu, polis tarzında köpeklerin eğitimi için Alman ekolünden gelen eğitim tercih edilmektedir. Alman ekolü eğitimde köpeklere pozitif bir eğitim verilmektedir fakat bu eğitimde açlık ile cezalandırmak ve yemek ile ödüllendirmek gibi sistemlerle hareket edilmemektedir. Alman ekolü eğitiminde köpeğe sevgi gösterme ve melodi ile ödüllendirerek bu eğitim gerçekleşir. Alman eğitimi kısıtlı köpekleri kapsar ve her köpeğe bu eğitim verilemez.
Her köpek sahibi tarafından yetiştirildiği için sahibini örnek alır. Bundan dolayı sahibinin davranışları köpek eğitiminde çok önemlidir. Köpeğin davranışı eğer bozuksa ilk önce sahibi ile konuşulmalıdır. Sahibini köpeğe olan yanlış davranışları tespit edilmeli ve bunlar düzeltilmelidir. Köpekten önce sahibi eğitilmelidir ki köpeğe yardımcı olabilirsin Bu eğitim merkezinde siz köpeğiniz eğitim için bırakırsınız Köpeğiniz belirli bir süre bize misafiri olur. Gerekli eğitim süreci tamamlandıktan sonra köpeğinizi size teslim etmeden önce köpeğinize nasıl davranmanız gerektiğini ve temel itaat kurallarını nasıl yönetmeniz gereği siz profesyonel köpek eğiticilerimiz ile gösterilir. Köpeğinizi yanlış bir şekilde empoze edeceğiniz bir temel itaat komutu köpeğiniz tarafından yanlış anlaşılabilir ve beyninde öyle yer edebilir.
Bu eğitim merkezinde köpeğinizin hiyerarşik yapısını beden dilini ve özelliklerini bilen köpek eğiticileri vardır ve köpekleriniz bu eğiticiler tarafından yetiştirilir. Köpekleriniz eğitilirken size de verilecek eğitim sayesinde ileride oluşabilecek sorunların önüne şimdiden geçilir. Her köpeğin hiyerarşik düzeni ayrı olduğundan köpek eğitimi de ayrı olur. Bazı köpeklerin karakterleri baskındır ve onlara verilen eğitim bazı farklılıklar içerebilir. Mesela alabay cinsi köpeklerin karakterleri baskındır siz bu köpeğe kendinizi lider olarak kabul ettirmezseniz sizin sözünüzü dinlemeyeceklerdir.
Bu köpekler bahçe köpeğidir. Bekçi köpeği diye de söylenebilir. Bu köpekler başka köpekler ile uyum bakımından orta seviyede diri Yabancıları ve başka köpekleri tehlike olarak algılayabilir. Siz gerekli eğitimleri vererek bu köpekler ile yürüyüşe ya da sokağa çıktığınızda endişe etmezsiniz. Alman Kurdu köpekleri aileniz ile müthiş uyum sağlayabilen bir köpektir. Bu köpeğe temel itaat kurallarını verdikten sonra ileri eğitim kurallarına geçebilirsiniz. Akita en büyük Japon köpek türüdür. Akita köpeği Koruyucu köpek türlerindendir. Sakin, akıllı ve cesurdur bu köpek türleri yabancı köpekler ile pek geçinmezler.
Bazı köpeklerin eğitimine 6 ya da 9 aylıkken başlanmalıdır. Yapı bakımından dominant olan köpekler mesela alabay köpekleri gibi altı aylıkken eğitimine başlanmalıdır. Bu köpekler eğitilirken kesinlikle şiddet uygulanmamalıdır. Köpeklere önce sevk kayışı ile eğitim verilir. Bu sevk kayışı sizin elinizdeyken kısa tutulmalı ve siz köpeğinizden önde yürümelisiniz. Temel itaat eğitimi verilirken köpeğinize liderin kim olduğunu göstermelisiniz. Sizi lider olarak kabul etmezse eğer kesinlikle kurallarını dinlemez.
Gel, otur, yat, kal, bırak, hayır gibi temek itaat kurallarını içselleştiren köpeğiniz ileri seviye eğitime geçebilir. Dışarıya çıkarken köpeğinize kayışı taktığınızda sakin durmalıdır ve kapıdan önden siz çıkmalısınız. Köpeğinizden daima yüksek bir yerde oturmalısınız. Ona bir yemek saati belirlemeli ve belirli bir sürede yemeğini vermelisiniz. Ayrıca köpeğiniz bırak-hayır gibi komutlarınızı yerine getirdiğinde onu ödüllendirmeli ve davranışını pekiştirmelisiniz.