© Tüm Hakları Saklıdır.

Profesyonel Köpek Eğitimi , İstanbul Köpek Oteli

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek İtaat Eğitimi
  4. »
  5. CesarMillan Yavru Köpek Eğitimi

CesarMillan Yavru Köpek Eğitimi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
681 0

Cesarmillan şirin bir köpek olmasının yanında oldukça akıllı bir köpektir de. Bu nedenle de bir çok köpeğe göre eğitimi çok daha zahmetsiz ve kolaydır.

CesarMillan Yavru Köpek Eğitimi

Bütün köpek eğitimlerinde olduğu gibi CesarMillan yavru köpek eğitimi de çok çalışmak sürekli tekrar ve çok büyük sabır gerektiren bir iştir.

0 – 6 Aya Kadar Olan CesarMillan Yavrularının Eğitimi

  • İlk üç ay köpekle sürekli iç içe olunmalı sürekli kucakta olup okşanmalı sürekli sevilmeli ve köpeğe onun dostu olduğu hissettirilmeli bu köpeğin kendine güvenli olması ve korkak olmaması açısından önemli bir durumdur.
  • Eğitim verilecek olan köpeğe asla bir kaç isimle yada farklı lakaplarla seslenilmemelidir. Köpeğin kendi ismini rahat bir şekilde kavrayabileceği bir iki heceli kolay bir isim konup hep ve sadece bu adla çağırılmalıdır.
  • Köpekte rutin ve düzenli bir yemek düzeni oluşturmak köpeğin ödül ve ceza sistemini çabuk kavramında oldukça önemli bir faktör olduğu için üç aylıktan itibaren yemeğini mutlaka belirli aralıklarla ve aynı saatlerde yemesine dikkat edilmesi gerekir.
  • Köpeğe tasma alışkanlığı daha bebekken yumuşak deriden yapılmış hafif bir tasma ile kazandırılmalıdır. Zaman ilerledikçe bu tasmaya ince bir zincir eklenebilir ve yine zamanla bu hafif tasma yerine daha büyük ve iri tasmalar tercih edilebilir.
  • CesarMillan Yavru Köpek Eğitimi

6 ile 12 Aylık CesarMillan Eğitimi

CesarMillan cinsi köpeklere ilk altı ayda temel alışkanlıklar kazandırıldıktan sonra altıncı ay ile birlikte tek sözcüklü komutlar öğretilmesi başlanır.

  • Gel Komutunun Öğretilmesi;

Gel komutu yüksek ve sert bir ses tonuyla verilmeli. Gel komutu verilirken bir yandan bir el bacağa vurulur yada iki el birbirine vurularak ses çıkartılır.

  • Bak Komutunun Öğretilmesi;

Bak komutu da yine gel komutunda olduğu gibi yüksek ve sert bir ses tonuyla söylenmeli bir yandan da el parmakları şaklatılmalı.

  • Hayır Komutunun Öğretilmesi;

Hayır komutu da sert bir ses tonuyla ve ciddi bir tavırla verilmeli aynı zamanda parmakla ve kafayla hayır işareti de yapılmalıdır.

  • İzle Veya Takip Komutunun Öğretilmesi;

Eğitici öncelikle köpeği sol tarafına almalı ve yürümeye başlanmalıdır. Yürüme esnasında köpeğin sağ omzu ile eğitmenin sağ dizi aynı hizada devam etmelidir. Ancak köpek eğitmenin sağ dizinin hizasından ayrılıp daha ileride veya daha geride yürüyorsa eğitmen köpeği diz hizasına çekerek izle ya da takip komutunu tekrar eder.

  • Kal Komutunun Öğretilmesi;

Temel itaatler içine giren bir diğer komut ta kal komutudur. Kal komutu avuç içi aşağı bakacak şekilde köpeğin burun hizasına getirilerek kal denerek verilir.

  • Yat ve Kalk Komutlarının Öğretilmesi;

Yat ve kalk komutları köpek eğiticinin vücuduna paralel bir şekilde yatar pozisyondayken verilir.

  • Otur Komutunun Öğretilmesi;

Eğitmen köpeği karşısına alarak sağ elinin avuç içini köpeğin burnunun üzerine el yere bakacak şekilde uzatarak otur komutunu verir. Köpeklerin öğrenmede en zorluk çektiği komutlardan biri olduğu için fazlaca sabır gerektiren bir komuttur.

  • Tut Komutunun Öğretilmesi;

Öğretmesi en keyifli komut olan tut komutu köpeğin sevdiği bir eşya ile yapılırsa daha kısa sürede güzel sonuç alınabilir. Top ya dafrizbi en çok tercih edilen oyuncaklardandır.

Bu eğitim aynı zamanda köpeğe saldırı eğitimi verilirken de kullanılır.

  • Atla Komutunun Öğretilmesi;

Atla komutu köpek yüksek bir yerden ya da bir şeyin üzerinden atlatılarak yapılan bir komut şeklidir. Eğitmen köpeğe yüksek bir yerden atla komutunu verdiğinde kendisi de köpekle birlikte göstermiş olduğu yükseklikten atlamalıdır. Bu komutla birlikte eğitmenin de atlama yapması köpeğin bu komutu çok daha kısa sürede kavraması açısından önemlidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir