© Tüm Hakları Saklıdır.

Köpek Eğitimi | Köpek Oteli Hakkında Bilgi Paylaşım Platformu

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Çiftlikleri
  4. »
  5. Boxer Köpeğinin Özellikleri

Boxer Köpeğinin Özellikleri

admin admin - - 5 dk okuma süresi
775 0

Boxer cinsleri güçlü ağız yapısına sahip ırklardır. Tüyleri sık ve son derecede parlaktır. Sahiplerine oldukça sadık ve sevgi doludur. Olumlu bir şekilde eğitildiği taktirde çocuklarla arası oldukça iyidir. Ev ortamında rahatlıkla beslenebilirler. Son derecede mutlu ve meraklı ırklardır. Eğitim konusunda başarılı ve çok zeki canlılardır. Sosyalleştirme dönemlerinde iyi bir eğitim almışsa diğer insanlar ve hayvanlar ile arası oldukça iyidir. Koruma konusunda oldukça güçlü ırklardır. Sahiplerine aşırı düşkün olmalarından dolayı içgüdüsel olarak onları koruma altına alırlar. Böylelikle herhangi bir negatif enerji aldıkları andan itibaren huzursuz ve agresif olabilirler. Tanıdıklarına karşı oldukça sadıktır.

Ancak tanımadığı insanlara dik başlı olarak yaklaşırlar. İnsanlar ile sürekli iletişim halinde olması gereken ırklardır. Çok fazla yaşlansalar da vücutları eskisi gibi güçlü ve kalıplı durur. Polis ve askeriye alanlarda sık beslenen canlılardır. Bunun yanı sıra, eğitimleri küçük yaşlardan başlanılmalıdır. Aksi taktirde büyüdükleri zaman eğitilmeleri zorlaşır. Boxer ırkını ilk defa besleyecek kişiler için uygun değildir. Tüm özellikleri ve tüm davranışları bilinmesi gerekmektedir. Boxer ırklarının olumsuz özellikleri arasında; horlama ve aşırı salya olarak görülmektedir.

Boxer Köpeğinin Özellikleri

Boxer ırklarının ev ortamında beslenebilmesi için yeterli egzersiz yapması gereklidir. Aşırı enerjik olmalarından dolayı sık sık spor yaptırılmalıdır. Aksi halde köpeğin ev içerisinde eşyalara zarar vermesine neden olacaktır. Aşırı soğuklara karşı ve aşırı sıcaklara karşı oldukça dirençsiz canlılardır. Çabuk hastalanabilir ve bakteri kapabilirler. Egzersiz ihtiyaçlarını her gün düzenli olarak oyunlar oynayabilirsiniz. Böylelikle sakin olmaları için faydalıdır. Bunun yanı sıra, boxer ırklarının tüyleri sürekli olarak taranmalıdır. Bu sayede tüyleri parlak ve yumuşak olur. Son derecede titiz ve temiz ırklardır. Kendi tüylerini kendileri temizleyebilir ve yıkanmaktan oldukça hoşlanırlar.

Boxer ırklarının kökenleri Almanya’ya dayanmaktadır. Bu ırklar ilk zamanlarda avlarda, boğa dövüşlerinde ve araba çekmek için kullanılmıştır. Ancak daha sonra boxer ırkları daha sakin bir yapıya kavuşturulmuştur. Günümüzde ise genel olarak bekçi ve koruma köpeği olarak faydalanılmaktadır. Oldukça zeki ve yetenekli canlılardır. Her ortama kolaylıkla ayak uydurabilirler.

Boxer Köpeğinin Özellikleri

Boxer cinsini sahiplenmek istiyorsanız, sahiplerine aşırı düşkün ve sevgi dolu olduğunu bilmeniz gereklidir.

Boxer köpek eğitimi boyunca sahiplerini çok zorlamazlar. Çabuk öğrenebilir ve uygulayabilirler. Fakat çok fazla üstüne gidilmemelidir. Diğer ırklara göre daha basit eğitilmektedir. Bu sayede sizleri de çok yormazlar. Boxer köpeğini eğitim sırasında sevecen ve net olunmalıdır. Gözlerinin içine bakarak komutları kolaylıkla öğretebilirsiniz. Eğitime daha fazla teşvik edebilmek için ödül vermenizde fayda vardır. Sahipleri mutlaka pozitif ve sabırlı olmalıdır. Böylelikle eğitim aşamasında zorluk yaşamazsınız. Eğitim sırasında duydukları ilgileri ve mutlulukları gözlemlenmektedir. Öğrenmeye daha yatkın ırklardır. Boxer ırkını eğitim aşamasında enerjilerini atabilmesi için doğal bir ortamda eğitim vermeniz daha faydalı olacaktır.

Boxer köpekleri yavru dönemlerinde sosyalleştirilmelidir. Zamanında ve doğru bir şekilde eğitildiği taktirde sakin ve sevecen olurlar. Tanımadığı insanlara karşı ve sahiplerine duydukları koruma içgüdülerinden dolayı karşı tarafa saldırabilirler. Bu problemin önüne geçmenin tek yolu sosyal bir köpek olmasıdır. Tüm problemler göz önüne alınarak erken yaşlarda sosyalleştirme eğitimleri sağlanmalıdır.

Boxer ırkları çevreye saldırmaması için temel itaat eğitimlerinin de almış olması, sahibinin sözüne uyması çok önemlidir. Boxer cinsleri eğitimini tam anlamda sürdürdüğü taktirde her alana ve ortama kolaylıkla ayak uydururlar. Bunun yanı sıra, çevreye karşı daha duyarlı ve daha sakin olabilirler. Köpeklerin kendi karakterini belirleyebilmesi ve kişiliğini çözebilmeleri için sahiplerine büyük bir ihtiyaç duymaktadırlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir