© Tüm Hakları Saklıdır.

Köpek Eğitimi | Köpek Oteli Hakkında Bilgi Paylaşım Platformu

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek Eğitimi
  4. »
  5. Köpek Eğitimi Bilgileri

Köpek Eğitimi Bilgileri

admin admin - - 5 dk okuma süresi
825 0

Bir köpeği eğitirken, en önemli konulardan bir tanesi, onlara sevgi göstererek eğitmektir. Köpekler her zaman sevgiye muhtaç hayvanlar olmuşlardır ve onlara sevgi göstermediğiniz sürece, aslında tamamen hayatta kopan bir canlı haline geliyorlar. Köpek eğitimi kolay değildir, fakat sabırlı olduğunuz sürece ve onları nasıl eğiteceğinizi bildiğiniz sürece, köpek her geçen gün sözlerinizi daha fazla dinler bir hale gelecek ve işiniz gittikçe kolaylaşacak. Köpeklere eğitim verebilmek için onlarala arkadaşlık kurmanız gerekiyor. Köpek eğitim bilgileri arasında her zaman onlarla arkadaş olmanız gerektiği yazılır. Köpeklere siz ne kadar şevkat gösterirseniz, onlarda bir o kadar size yakın olacaklardır. Unutmayın ki köpekler insanların en yakın ve sadık dostudur ve bu yıllardır böyle olmaktadır. Birkaç yıllık bir şey değil ve köpeklerin varlığından beri bilinen bir konudur. Köpekler öyle hayvanlardır ki, sahiplerine bir şey olduğu zaman başında bekler veya yardım istemeye gider.

Köpekler aslında tahmin edebileceğimizden çok şey yapabiliyor ve bizim yaptığımız sadece katkıda bulunmak ve onlara insanları anlamalarını sağlamak, çünkü sonuçta insanlar onlara komut veriyor ve köpeklerde ona göre hareket ediyorlar. Televizyonda birçok eğitim görmüş gösteri köpekleri ve hatta polis köpekleri görüyoruz. Bu tür eğitimler vermek gerçekten çok zor ve bunlar için sadece köpek eğitimi bilgileri yetmiyor, daha fazlası gerekiyor ve daha fazla zaman gerekiyor. Köpek her ne kadar gösteri yapıyor olsa bile, seyiciler tarafından seviliyorsa ve sahibi ona çok iyi bakıyorsa, köpekte eğlenerek gösterisini yapabiliyor. Köpeklere gösteri yaptırmak onları kullanmak değil mi diye soranlar olacaktır. Bu sizin köpeğinizle nasıl bir ilişki kurduğunuza bağlıdır. Köpek hayatından memnun, köpek sahibi memnun, köpeği izleyenler memnunsa, neden bir sorun olsun ki.

İşin en kötü tarafı bazen sabırsız köpek sahipleri olabiliyor veya neden köpek sahibi olduklarını bilmeden köpek sahibi olanlar oluyor ve bu tür insanlar köpeklere eğitim vermeye çalışırken, köpeklere eğitim vermiyorlar, aksine onlara işkence yapıyorlar. Köpeklere eğitim verirken en önemlisi sevgi göstermek, fakat onlar sevgi göstermek yerine, köpek söylediğini yapmazsa, onlara direkt işkence uyguluyor ve dövüyor. Köpek bu şekilde hiçbir şey öğrenmez ve dahası sahibinden uzaklaşmaya başlayacak ve dahada ileriye giderse evi bile terk edebiliyor. Evi terk edenler sadece insanlar olmuyor, köpeklerde terk edebiliyor ve o saatten sonrada sokak köpeği sıfatı takılıyor. Köpek eğitimi bilgileri sadece köpeklere nasıl eğitim verilmesi gerektiği konusunda değil, aynı zamanda köpek sahiplerinin nasıl eğitim vermeleri gerektiği konusunda da bilgi vermektedir. Hangi eğitimi verirseniz verin, her zaman köpeğe sevgi göstermeniz gerekiyor.

Sizinde köpekleriniz varsa, köpek eğitimi bilgilerine bakabilirsiniz. Kitabınız veya herhangi kaynağınız olmasa bile, internete girdiğinizde köpek eğitimi bilgileri bulunmaktadır. İnternetten destek alarak köpeğinizi eğitebilirsiniz. Köpek eğitmek gerçekten kolay değil ve çok fazlasıyla sabır gerektiren bir iş, çünkü siz köpeğin dilini bilmiyorsunuz, köpekler ise sizin dilinizi bilmiyor. Aranızda ortak bir dilin olması gerekiyor. Köpeklere yeteri kadar sevgi gösterebilirseniz, mutlaka ki onlara daha kolay eğitim verebileceksiniz. Köpekler için en önemlisi sevgidir. Aranızda ne kadar çok sevgi bağı olursa, her şey o kadar daha kolay oluyor. Bu sadece köpekler ve sizin aranız için değil, herkese sevgi göstermeniz gerekiyor. Köpeklere eğitim verirken dozunda ödüllendirmeyi ve cezalandırmayı unutmayın. Cezaların dövmek ya da onlara vurmak, köpeklerin canınız yakacak hareketlerin olmaması gerekiyor. Sadece onlara yanlış yaptıklarını gösterecek bir hareketin olması yeterli olacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir