© Tüm Hakları Saklıdır.

Profesyonel Köpek Eğitimi , İstanbul Köpek Oteli

köpek eğitimi istanbul
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Köpek İtaat Eğitimi
  4. »
  5. Köpek Eğitimi Akbaş

Köpek Eğitimi Akbaş

admin admin - - 5 dk okuma süresi
8649 7

Anadolu’ya özgü, daha çok Batı ve Orta Anadolu’da yetiştirilen Akbaş cinsi köpekler, ülkemizin gururu olan, iri cüsseli çoban ve bekçi köpekleridir. Çoban ve bekçi köpekliği yarışmalarında, uluslararası başarıları olan Akbaş inci köpeklerin, genel özellikleri kangal cinsi köpekleri ile büyük benzerlikler göstermektedir. Akbaş cinsi köpekler, büyük bir baş yapısına, iri ve güçlü bir çeneye sahiplerdir. Atletik bir vücut yapısı olan Akbaş köpeklerin, iri cüsselerine rağmen çok zarif ve güzel bir görüntüleri vardır. Beyaz renkli tüyleri, baş ve bacak bölgesinde kısa ve yumuşak bir özellik gösterirken, sırt, boyun ve kuyruk bölgelerinde uzun ve serttir. Tüy bakımlarının dökülme dönemlerinde sert bir fırça yarımı ile taranarak yapılması uygun olacaktır. Yerli ırk olan Akbaş cinsi köpekler, uzun yapılı bir gövdeye, kalın bir boyna, kaslı ve kalın kemikli bacaklara ve uzun bir kuyruğa sahiptir. Arka bacakları, ön bacaklarına göre daha uzundur. Yaklaşık ömürleri 10 ile 12 yıl arasındadır.

Köpek Eğitimi Akbaş

Akbaş cinsi köpekler, çok iyi bir bekçi ve çoban köpeğidir ve genel olarak koruma amaçlı olarak yetiştirilirler. Koruması altına verilen hayvanları ve sahibi olan insanlara karşı aşırı bir korumacı yapısı vardır. Koyun, keçi, inek gibi koruması altındaki hayvanlara karşı üstün bir koruma içgüdüsü varken, kurt, ayı gibi sürüleri tehdit eden yabani hayvanlara karşı çok saldırgan ve acımasızdır. Gerektiği durumlarda yabani hayvanlara saldırmak ve onlarla dövüşmek için hiç düşünmeden, büyük bir cesaretle hareket eder. Bir çoban köpeği olarak, kendisinin koruması altında olan sürüyü, tek başına idare edebilecek bir özelliği vardır. Anadolu’da bekçi ve çoban köpeği olarak kullanılan Akbaş ırkı köpekler, sahiplerine karşı inanılmaz korumacı yapıdadırlar. Olası bir tehlike anında, sahiplerini uyarabilecek kadar akıllı bir köpek cinsidir. Sahibi dışındaki insanlara karşı çok saldırgandırlar. Bulundukları bahçenin uzun duvarlarla kapatılarak, dışarıda bulunan insanları korkutmaması sağlanmalıdır. Çünkü yabancı olarak gördüğü herkese karşı çok saldırgan ve tehlikelidir.

Köpek Eğitimi Akbaş Fiyatları

Köpek eğitimi Akbaş cinsi köpekler için çok geçerli değildir. Verilen eğitimle sadece hareketleri, saldırganlığı biraz azaltılabilir. Akbaş cinsi köpeklere verilen sosyalleşme eğitimi sonunda, saldırgan tavırlarının biraz olsun yumuşatılması mümkün olabilir. Akbaş ırkı köpeklerin, 3 aylık olduklarında temel eğitim verilmesi, 6 aydan sonrada ileri itaat eğitiminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ancak Akbaş cinci köpekler, eğitimle tam anlamıyla uysal bir köpeğe dönüşmezler. Doğaları gereği çoban ve bekçi köpeği özelliği taşıyan ve hep bu yönde yetiştirilen, yapıları gereği şüpheci, korumacı ve saldırgan olan Akbaş ırkı köpeklerin , apartmanda yaşaması ya da şehir içinde yürüyüşe çıkarılması da, çok tehlikeli olabilir. Akbaş köpekler, ya büyük bahçeli evlerde kontrol altında tutularak, ya da çiftlik evlerinde bakılması uygun bir cinstir. Akbaş köpek sahiplerinin, bilinçli ve deneyimli kişiler olması, Akbaş köpeklerin karakteristik özelliklerini bilerek davranması ve çevreye karşı gereken tedbirleri alması, güvenlik anlamında oldukça önemlidir.

Köpek Eğitimi Akbaş

Akbaş ırkı köpeklerin egzersiz ihtiyaçları için alıp yürüyüşe çıkarmaya gerek olmamaktadır. Çünkü Akbaşlar, kendi yürüyüşlerini kendileri yapmayı severler. Kendi başlarına çıkmak isteyecekleri yürüyüşler için, uygun koşullarda bakılması önemlidir. Akbaş cinsi yetişkin köpekler, her şeyi yiyebilirken, yavru akbaş köpeklerin beslenmesi çok daha özen istemektedir. Yavru Akbaşlara özellikle, tavuk ve pirzola kemikleri, kılçıklar, süt, tatlı, baharatlı yiyecekler verilmemeli, beslenme konusunda hassas olan Akbaş cinsi yavruların sağlığının korunması sağlanmalıdır. Soğuğa karşı çok dayanıklı olan Akbaş köpeklerinin, çiftlik evlerinde, özgür bir şekilde bakılmaları, saldırgan tavırlarının biraz olsun azaltılması için eğitim verilmesi önemlidir.

İlgili Yazılar

7 Yorum

  1. Akbaş besliyicisi - -

    Ben köpegim de akbaş ama uysal nasıl oluyor

  2. Akbaş besliyicisi - -

    Benim köpegimde akbaş ama uysal ne yapabilirim

  3. Ata - -

    Akbaş saldırgan olduğunu duyunca çok şaşırdım. Diger konularda hemfikirim.

  4. Attila - -

    Saldırgan olurmu ya akbaş değildir arkadaşlar özellikle çocuklara karşı değildir . Mükemmel bir kopektir ama sürekli bağlı tutar san saçma sapan saldırmayı ogretirsen evet olabilir diğer türlü saldırgan değil sadece doğası gereği görevini yaparlar evet gelip gideni havlayarak haber verirler ama öyle kosayim gideyim isirayim diye bir huyu yok bi kere tanısın yeter sadece alanına giren şahis hicazet alması gerekir tanidiksa eğer …

  5. Aliercan - -

    Bizimde iki tane akbasimiz var dışarı gezdirmeye çıkarttığında benle gezerken uysal oluyor bir köpek gördüğü zaman ise veyatta insan vb köpeği tutamıyorum evde tellerin arkasindaki insanları bile korkutuyo bence güzel bisey

  6. murat - -

    işte gerçek akbaşı tanıyan birinin yorumu. akbaşlar bu hırçın yapıları yüzünden geride kaldılar. insan ve hayvan nufusları arttı, akbaşlar birbirlerine ve insanlara rahat vermemeye başladı . çünkü bu köpekler insana en kolay saldıran köpek türüdür ve çocuk yada kadın ayırmaz hiç uyarı vermeden direk saldırırlar.bu asi yapıları olmasa dünyada sürü köpeği olarak üstüne hayvan yoktur. akbaşın nası bi köpek oldugunu şöyle söyliyim, bugüne kadar kurtların her çeşit çoban köpeğini yediğine dair bir sürü haber yapıldı ama daha bi tne bile akbaşın kurda kendini kaptırdığı duyulmamıştır.

  7. Cüneyt - -

    Büyük bir arazim var akbaş cinsi bi köpek almayı düşünüyorum ve benim ilk köpeyim olacak akbaş cins köpeğe baktım biraz saldırgan yazıyor yaşadığım yer köyün biraz dışı korunma amaçlı almak istiyorum önerirmisiniz cevap verirseniz sevinirim teşekkürler……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir